Common Aptitude Question


Here are some of the questions for which you can prepare before you enter an interview.

1. Tell about yourself

Ans: Keep your answer short and sweet. Don’t explain your family history. Keep focused on your profession.

2. What do you know about our company?

Ans: This is the question for which you can show your homeworks. Tell what you heard from their annual history, newspapers, other employees, etc.

3. What makes you to be qualified for this job?

Ans: Explain that why you’re interested in this job. Demonstrate your past experience with good evident example. If you’re a fresher you can tell about the course you’ve done related to the job, leadership roles, computer skills, team skill etc

4. What is your strength and weakness?

Ans: Here disguise your strength as weakness. Don’t mention your key weakness. Your strengths like good team work, strong computer skill, very creative, etc..

5. What is your carrier goal?

Ans: Show that you’ve a good goal and you think about future of your life.

6. How will you describe yourself?

Ans: Give a positive answer like honest, intelligent, efficient, ambitious, smart worker, hard worker, etc

7. Where will you work better, in a team or as individual?

Ans: Eventhough you’re a good in working alone. Its is better to show you are a proactive team player.

8. What other jobs you have applied?

Ans: Tell the jobs that is similar to that you’ve applied. However bring up any other offers or interviews from competing companies.

9. What can you do for us that others can’t do that?

Ans: Tell your strengths, skills and personal characters. Give a string answer.

10. Do you have any question for me?

Ans: Here show your interest in the job. Ask question that you want to know about the company and projects.

I hope this is helpful for you. Waiting for your valuable comments 🙂

You may also like

1 Comment

  • deborah
    July 7, 2011 at 2:09 PM

    useful article

LEAVE A COMMENT

Welcome To TechTwinklers!

Tech Twinklers is a Tech Blog run by Students with an aspiring enthusiasm in Technology and Gaming. This Blog will bring News about the Modern Technology, Educational Advances, Campus Interviews, etc. So make sure you subscribe to our blog because we don't want you to miss a thing that is posted here..

We're on Facebook!