Tcs Aptitude Questions – Part 2


Here some aptitude questions that are asked in tcs interview……..if any doubt in this answers fell free to ask us…..

1. There are 150 weights .Some are 1 kg weights and some are 2 kg weights. The sum of the weights is 260.What is the number of 1kg weights?
Ans. 40

2. A is driving on a highway when the police fines him for overspeeding and exceeding the limit by 10 km/hr. At the same time B is fined for overspeeding by twice the amount by which A exceeded the limit. If he was driving at 35 km/hr what is the speed limit for the road?
Ans. 15 kmph

3. A moves 3 kms east from his starting point . He then travels 5 kms north. From that point he moves 8 kms to the east.How far is A from his starting point?
Ans. 13 kms

4. A car travels 12 kms with a 4/5th filled tank.How far will the car travel with 1/3 filled tank?
Ans. 5 kms

5. The sum of the digits of a two digit number is 8. When 18 is added to the number, the digits are reversed. Find the number?
Ans. 35

6. The cost of one pencil, two pens and four erasers is Rs.22 while the cost of five pencils, four pens and two erasers is Rs.32.How much will three pencils, three pens and three erasers cost?
Ans. 27

7. Fathers age is 5 times his son’s age. 4 years back the father was 9 times older than son.Find the fathers’ present age.
Ans. 40 years

8. What number should be added to or subtracted from each term of the ratio 17 : 24 so that it becomes equal to 1 : 2.
Ans. 10 should be subtracted

9. What is the 12th term of the series 2, 5, 8, ….
Ans. 35

10. If 20 men take 15 days to to complete a job, in how many days can 25 men finish that work?
Ans. 12 days

Tags: , ,

I'm a always needed to know whats happening in technology world. I believe that "Technology" is the only word which can able to change the world and which should be more used by normal people to do their things easier.

You may also like

1 Comment

  • Mabelle
    October 22, 2011 at 8:20 AM

    Nice article. Its realy good. Many info help me.

LEAVE A COMMENT

Welcome To TechTwinklers!

Tech Twinklers is a Tech Blog run by Students with an aspiring enthusiasm in Technology and Gaming. This Blog will bring News about the Modern Technology, Educational Advances, Campus Interviews, etc. So make sure you subscribe to our blog because we don't want you to miss a thing that is posted here..

We're on Facebook!